Smotra studentskih poduzetničkih inkubatora i studentskih poduzeća

U okviru 17. Međunarodnog sajma vježbeničkih tvrtki i studentskih poduzeća 07.03.2018. održat će se Smotra studentskih poduzetničkih inkubatora i studentskih poduzeća u organizaciji Visoke škole Nikola Šubić Zrinski i BIZ-Poduzetničkog inkubatora.

Ciljevi Smotre studentskih poduzetničkih inkubatora i studentskih poduzeća su promicanje obrazovanja za poduzetništvo u visokoškolskom obrazovanju, prezentacija postignuća na području studentskog poduzetništva te popularizacija poduzetništva u studentskoj populaciji.

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) ovom će prilikom predstaviti program Mreža studentskih poduzetničkih inkubatora, kao virtualnu platformu koja studentima pruža savjetodavnu i financijsku podršku prilikom osposobljavanja za poduzetništvo kao i realizaciju svojih poduzetničkih ideja.

Uz mrežu mentora iz akademske zajednice i privatnog sektora, studenti kroz ovaj Program dobivaju stručno vodstvo kroz sve faze razvoja svojih poduzetničkih ideja. U zadnjoj fazi razvoja poduzetničke ideje, studenti dobivaju financijsku bespovratnu potporu prilikom otvaranja svoje tvrtke te još godinu dana dobivaju besplatne usluge savjetovanja unutar već spomenute mreže mentora. Također, na raspolaganju su im i kolege s drugih fakulteta sa ekspertizama koje im mogu pomoći u realizaciji vlastitih ideja i pothvata.

S druge strane, Mreža predstavlja i bazu potencijalnih suradnika – studenata koji svojim znanjem, idejama i kreativnošću mogu doprinijeti rješavanju poduzetničkih zadataka zadanih direktno od strane poduzetnika koji u danom trenutku nemaju vremenskih, ljudskih ni financijskih resursa na raspolaganju. HAMAG-BICRO će i njim ponuditi adekvatno rješenje te će studentima koji budu ocijenjeni kao najbolji ponuditelja za rješenje postavljenog zadatka, financirati rješenje sukladno uvjetima iz Javnog poziva koji će biti objavljen na mrežnim stranicama Agencije i samog Programa (www.hamagbicro.hr i www.mspi.hr).

Na Smotri je predviđeno sudjelovanje studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja visokih učilišta.

Studenti će ovom prilikom sudjelovati na predavanjima koje im nude zanimljive i korisne informacije vezane uz poduzetništvo u studentskim danima te priliku prezentacije svojih poduzetničkih pothvata, a i upoznati se s drugim kolegama sa sličnim afinitetima i iskustvom.

Osoblje s visokoškolskih institucija će također imati niz mogućnosti na Smotri, kao što je predstavljanje poduzetničkih inkubatora ili poslovnih centara sa svojih institucija, predstavljanje načina pružanja podrške razvoju poduzetničkih kompetencija studentima. Također, imat će priliku održati predavanje na Smotri kao i sudjelovati na okruglom stolu na temu razgovora o studentskom poduzetništvu.

Za sva pitanja i prijave obratite se na e mail adresu biz@zrinski.org ili na telefon 01/4002-303, a iskaz interesa možete poslati preko Google obrasca.

Veselimo se vašem dolasku!