Program Mreža studentskih poduzetničkih inkubatora

Program uvođenja mladih u zadnjim godinama obrazovanja /12 mjeseci od završetka formalnog obrazovanja, u poduzetništvo putem virtualne platforme

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), ovim putem objavljuje ponovno pokretanje Mreže studentskih poduzetničkih inkubatora. Nakon prve, uspješno provedene etape, HAMAG-BICRO je razvio Program u okviru kojeg će studenti imati priliku ostvariti financijsku podršku za realizaciju svojih poduzetničkih rješenja.

Koncept je zamišljen kao virtualna mreža studenata/studentskih timova i mentora – predstavnika visokoškolskih institucija i poslovne zajednice u kojoj će mentori biti savjetodavna potpora studentima u ostvarenju njihovih poduzetničkih ideja, koje će po realizaciji dobiti financijsku podršku od strane HAMAG-BICRO-a. S druge strane, poduzetnici koji se uključe u Program, imat će priliku putem postavljenih projektnih zadataka, dobiti rješenje, realizirano od strane najboljeg studenta/studentskog tima, financirano od strane HAMAG-BICRO-a.

Cilj Programa je, prvenstveno, razviti svijest o poduzetništvu, njegovoj ulozi i značenju u cjelokupnoj slici nacionalnog gospodarstva.

Mlada populacija se na ovaj način nastoji potaknuti na proaktivnost vezanu uz realiziranje svojih poduzetničkih ideja.

Integrirajući svoja znanja i vještine umrežavajući se unutar projektnih timova s kolegama koji posjeduju znanja iz različitih područja, budući će poduzetnici ovim Programom dobiti iskustvo u timskom radu, osjećaj odgovornosti za realizaciju zajedničkih projekata te naučiti kako komunicirati unutar strukturirane poslovne zajednice. Sve navedeno je od neophodnog značaja za lakše snalaženje i opstanak ne samo u poduzetničkom svijetu, već i općenito u poslovnom okruženju.