Kako započeti s realiziranjem projekta putem ww.mspi.hr?

Ova tema sadrži 0 odgovora, ima 1 sudionik, zadnji odgovor od:  Maja Škoda prije 6 mjeseci, 4 tjedana.

Pregledavate post 1 (od ukupno 1)
 • Autor
  Postovi
 • #1403

  Maja Škoda
  Ključonoša

  Čestitamo na uspješnoj prijavi i želimo sreću u realizaciji vašeg projekta!

  Ovo je procedura rada putem ove platforme:
  1. registracija na stranici http://www.mspi.hr
  2. organiziranje u projektne timove – pošaljite zahtjev za formiranjem Vaše grupe u okviru koje ćete s ostalim članovima projektnog tima i mentorima razvijati svoj projekt. Zahtjev se šalje putem maila: mspi@hamagbicro.hr. U grupi može biti 1-5 članova i 1-5 mentora.
  3. prijava projekata/projektnih ideja putem online Obrasca za prijavu studentskih projekata/projektnih ideja.
  4. Odabir prihvaćenih projekata (10).
  5. Odabir mentora – svaki student/studentski tim za razvoj svog projekta/projektne ideje na raspolaganju ima maksimalno pet mentora koje student poziva u grupu. Da bi mentor mogao sudjelovati u razvoju projekta mora se registrirati na web stranici Programa.
  6. Podnošenje zahtjeva za financiranjem projekta – u svakoj fazi realizacije projekta mentor može zatražiti financiranje pojedine aktivnosti bez koje projekt ne može prijeći u sljedeću fazu razvoja. Raspoloživi iznos za podmirenje prihvatljivih troškova iznosi 5.000,00 kn. Uz zahtjev mentor prilaže i ponudu za određeni proizvod/uslugu čije financiranje traži.
  7. Zahtjev se prihvaća/odbija, a prihvatljivi troškovi se plaćaju direktno dobavljaču.
  8. Student/tim ispostavlja račun/predračun HB-u te na taj način opravdava utrošak sredstava. Ukoliko sredstva nisu namjenski utrošena, HB traži od studenta/tima povrat sredstava u roku od 2 mjeseca od dana plaćanja troška.
  9. Po završetku poslovnog plana, student/tim može objaviti svoj finalni proizvod na mrežnim stranicama programa MSPI i stranicama HAMAG-BICRO-a, a dužan je dostaviti Agenciji završno izvješće o realiziranom projektu.
  10. U slučaju odluke o otvaranju poduzeća studenta/studentskog tima temeljem razrađenog poslovnog plana, HAMAG-BICRO će podmiriti troškove osnivanja poduzeća (j.d.o.o. ili obrt) iz fonda namijenjenog za sufinanciranje realizacije studentskih pothvata.
  11. Studenti/timovi prezentiraju pred povjerenstvom svoje poslovne projekte te ovisno o ostvarenim bodovima, 3 studenta/tima ostvaruju pravo na novčanu nagradu i to temeljem sljedeće raspodjele:
  1. Prvoplasirani student/studentski ostvaruje novčanu nagradu od 15.000,00 kn;
  2. Drugoplasirani student/studentski tim ostvaruje novčanu nagradu od 10.000,00 kn;
  3. Trećeplasirani student/studentski tim ostvaruje novčanu nagradu od 5.000,00 kn;
  12. Sredstva se isplaćuju studentima putem studentskih ugovora, ugovora o djelu i faktura izdanih od strane poduzeća/obrta u vlasništvu prihvatljivih korisnika.

Pregledavate post 1 (od ukupno 1)

Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.