MSPI i HAMAG-BICRO podržao ovogodišnji Poduzetnički sprint Ekonomske klinike

Poduzetnički sprint je projekt koji ima za cilj potaknuti mlade, ambiciozne osobe na razvoj vlastitih ideja. Koncipiran je kao niz besplatnih edukacija o različitim metodama koje se koriste u poslovanju, poput business canvas-a, design thinking-a te pitch-a. Provedba Projekta je završila prezentacijom studentskih ideja i odabirom pobjednika od strane stručnog žirija. Završno natjecanje bilo je organizirano na Zagrebačkom Velesajmu, 23. 03. 2019., a HAMAG – BICRO je podržao ovaj Projekt putem sponzorstva natjecanja.

Studentski timovi su, u okviru Projekta, imali priliku razvijati svoje poduzetničke projekte uz pomoć mentora i suradnika na projektima.

U Projektu su sudjelovali studenti s različitih fakulteta željni znanja  o poduzetništvu,  radu u timu i unaprjeđenju svojih prezentacijskih vještina.

Ovogodišnji projekt provodio se u razdoblju od 2. ožujka do 23. ožujka 2019. godine, a sastojao se od 3 formalne i 3 neformalne radionice te završne prezentacije razvijenih ideja.

Formalne radionice:

  1. Predavanje Uvod u poduzetništvo i radionica design thinking-a
  2. Razrada business canvas modela
  3. Predavanje Vještine pitch-anja i dovršetak ideje

Neformalne radionice:

  1. Networking
  2. Sell me this pen
  3. Panel s osnivačima Startup-ova

Na završnom predstavljanju timovi su prezentirali ideje koje su razvili, pred stručnim žirijem. Pri odabiru pobjednika natjecanja, žiri je, kao kriterij za ocjenjivanje, u obzir uzeo sljedeće kategorije:

  1. funkcionalnost i primjenjivost rješenja
  2. način prezentiranja
  3. financijska isplativost
  4. inovativnost

Ovogodišnja tematika natjecanja bila su inovativna rješenja u području informacijskih tehnologija.

Od prijavljenih studentskih timova koji su se natjecali u okviru ovog Projekta, pobjedu je odnio studentski tim „Nemo“ koji se sastoji od četvero ljudi: Dean Popović – voditelj tima (EFZG), Bartul Jurjević (EFZG), Lucija Batistić (Agronomski fakultet), Karlo Mileta (EFZG). Tim je sastavljen od studenata željnih novih izazova. Kroz web stranicu Projekta, Nemo tim nastoji unijeti promjene u živote velikog broja studenata informacijama koje se odnose na edukacije koje se mogu dobiti izvan fakulteta, događanja raznih klubova, galerija… Tim Nemo studentima nastoji pružiti mogućnost obrazovanja, zabave i networkinga kroz pohađanje raznih događanja.

Putem projekta Ekonomske klinike studente se nastoji motivirati na ulazak u poduzetništvo i osigurati im sigurno vodstvo u vidu mentorstva stručnih osoba iz realnog sektora koji će ih podržati u realizaciji njihovih projekata.