Što su studentski poduzetnički inkubatori?

Studentski poduzetnički inkubatori (SPI) su mjesto gdje se susreću obrazovanje, istraživanje i gospodarstvo. SPI se osnivaju na visokoškolskim ustanovama te imaju značajnu ulogu u ekonomskom rastu.

U njima studenti pronalaze mentore koji im pomažu razviti i provoditi poslovne ideje, uz infrastrukturu, udružene usluge kao i eventualnu mogućnost početnog financiranja.

Mentorstvo od strane iskusnih profesora/poduzetnika koji pomažu u rješavanju izazova u poslovanju je ključno za održivost studentskih poduzeća.

Korištenje SPI kao metodičko – didaktičkog modela u edukaciji mladih poduzetnika potiče poslovnu aktivnost i stvaranje poduzetničkog razmišljanja kod studenata, istovremeno poboljšavajući suradnju i povezanost obrazovnih i istraživačkih institucija s poslovnim sektorom.

Nastavno na to MSPI ima sljedeću viziju i misiju:

Vizija MSPI-a je razvitak i podizanje kvalitete obrazovanja i osposobljavanja studenata za poduzetništvo u Republici Hrvatskoj.

Misija MSPI-a je umrežavanje i podrška studentskih poduzetničkih aktivnosti u RH. Sve naše aktivnosti su usmjerene na poticanje studenata na ulazak u poduzetništvo te smanjenje rizika prilikom pokretanja tvrtki pružajući potrebne informacije, mentorstvo te financiranje projekata s ciljem realizacije studentskih ideja i izgrađenim poduzetničkim vještinama već za vrijeme studija.